Dis-Danmark - Tilbage til forsiden

ForeningsforholdDIS-Danmark
Dis-Danmark - Tilbage til forum forsiden

Her kan du finde sammen med andre medlemmer om projekter til gavn for alle i DIS-Danmark - eller finde sammen i en lokal gruppe. Tilbyd din hjælp eller kom med forslag til nye initiativer, du vil deltage i. Link til vores hovedside er: www.dis-danmark.dk
Forum her er lukket for nye indlæg. Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg.         Vi henviser til Dis-Danmarks Forum: www.slaegtogdata.dk.

Gå til :

Er du sikker på, at du vil rapportere dette indlæg?

Re: Offentliggørelse private slægtssider - Beskyttelse af personlige oplysninger

Indsendt af: Lars J. Helbo

Dato: 14/04/04 10:41

Jeg forstår ikke helt dit indlæg. Jeg går ud fra, at du har læst hele denne tråd, og længere oppe i den står det hele. Der er ikke tale om nogen paragraf. Spørgsmålet er derimod, om privat slægtsforskning (herunder offentliggørelse af samme i bog eller på Internet) falder ind under registerloven. Det er et fortolkningsspørgsmål.

Du mener tilsyneladende, at man ved en offentliggørelse på Internet overskrider grænserne for, hvad der kan betegnes som "privat slægtsforskning". Det er så din fortolkning, og den kan som alle andres fortolkning være interessant, hvis vi taler moral.

Hvis vi taler om jura, så er det derimod mere interessant, at se på domstolenes fortolkning. Så vidt jeg ved, foreligger der imidlertid ikke nogen dom i en sådan sag. Men det er så heldigt, at datatilsynet har udarbejdet en officiel fortolkning af problemet. Denne fortolkning kan du som nævnt længere oppe i tråden finde her:

[www.datatilsynet.dk]

I denne fortolkning står bl.a.:

>Det er som udgangspunkt slægtsforskeren, der selv må vurdere, om
>oplysningerne lovligt kan offentliggøres uden samtykke fra de
>registrerede personer.

>Det er dog Datatilsynets opfattelse, at eksempelvis et familietræ med
>ganske ufølsomme (banale) oplysninger såsom navne, fødsels og dødsår
>kan offentliggøres på Internettet uden samtykke.

Det er efter min mening klokkeklart: Hvis man fjerner sine noter og kilder fra filen, så kan man uden indskrænkning offentliggøre sine slægtsdate på nettet, og det gælder uanset om personerne er nulevende eller ej.Indlæg ændret (14-04-04 12:42)

Du kan evt. give en forklaring på hvorfor denne meddelelse rapporteres. Forklaringen sendes til moderator(erne) sammen med rapporten. Dette kan være en hjælp for moderator(erne) for at forstå hvorfor du rapportere denne meddelelse.