Dis-Danmark - Tilbage til forsiden

ForeningsforholdDIS-Danmark
Dis-Danmark - Tilbage til forum forsiden

Her kan du finde sammen med andre medlemmer om projekter til gavn for alle i DIS-Danmark - eller finde sammen i en lokal gruppe. Tilbyd din hjælp eller kom med forslag til nye initiativer, du vil deltage i. Link til vores hovedside er: www.dis-danmark.dk
Forum her er lukket for nye indlæg. Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg.         Vi henviser til Dis-Danmarks Forum: www.slaegtogdata.dk.

Gå til :

Er du sikker på, at du vil rapportere dette indlæg?

Re: Offentliggørelse private slægtssider - Beskyttelse af personlige oplysninger

Indsendt af: Lars J. Helbo

Dato: 01/04/04 12:00

Michael Hedeman skrev:

> Om slægtsider er private eller kommicielle er sådant set
> ligemeget mener jeg, altid tilladelse af pågældende, husk også
> på 10 års reglen ved død.

Hvis vi snakker moral er det måske lige meget om siden er privat eller kommerciel; men hvis vi snakker jura er det bestemt ikke. Hvis det er en privat hjemmeside lavet af en hobby-slægtsforsker, og siden kun indeholder det, som registertilsynet kalder "ufølsomme (banale) oplysninger såsom navne, fødsels og dødsår", så er der ikke noget juridisk krav om, at man skal indhente tilladelser og der er heller ikke nogen tidsgrænser (hverken 75, 50 eller 10 år).

Om man så alligevel spørger om lov eller frasorterer de nyeste oplysninger, det er en anden sag; men det er altså op til den enkelte slægtsforsker/webmaster.

Du kan evt. give en forklaring på hvorfor denne meddelelse rapporteres. Forklaringen sendes til moderator(erne) sammen med rapporten. Dette kan være en hjælp for moderator(erne) for at forstå hvorfor du rapportere denne meddelelse.