Dis-Danmark - Tilbage til forsiden

ForeningsforholdDIS-Danmark
Dis-Danmark - Tilbage til forum forsiden

Her kan du finde sammen med andre medlemmer om projekter til gavn for alle i DIS-Danmark - eller finde sammen i en lokal gruppe. Tilbyd din hjælp eller kom med forslag til nye initiativer, du vil deltage i. Link til vores hovedside er: www.dis-danmark.dk
Forum her er lukket for nye indlæg. Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg.         Vi henviser til Dis-Danmarks Forum: www.slaegtogdata.dk.

Gå til :

Er du sikker på, at du vil rapportere dette indlæg?

Re: Offentliggørelse private slægtssider - Beskyttelse af personlige oplysninger

Indsendt af: OleD

Dato: 30/03/04 22:51

Tak for nogle konstruktive svar på mit indlæg, som startede denne tråd.

Jeg har efterfølgende kigget på Michaels henvisninger på [www.alternativ-forum.dk] og det nævnte link til datatilsynet (Michael husk i dette forum at sætte < > omkring links ved at klikke på www-knappen før og efter).

Bestemmelserne skal nok nærlæses nøje, for der er tilsyneladende plads til fortolkning.
Min foreløbige konklusion vil dog være, at jeg fastholder min praksis - ikke at offentliggøre oplysninger om nulevende uden tilsagn.

På Michaels websted (http://www.alternativ-forum.dk/genealogi/oss.htm) er der også en henvisning vedr. Ophavsret, som heller ikke er et helt uvæsentligt emne i forbindelse med benyttelse af oplysninger, som man finder som resultat af søgning.

På dette punkt følger jeg den praksis, at jeg opretter en kildehenvisning til det sted, oplysningen er fundet.
Er det eksempelvis [www.ddd.dda.dk], [www.familysearch.org] o.lign. steder ser jeg ikke noget problem i blot at oprette kildehenvisning.

Findes en oplysning derimod på en privat slægtsside, bør man vel anstændigvis spørge om tilladelse til at benytte oplysningen (med kildehenvisning).
Hvad er Jeres holdning på dette punkt?

Med venlig hilsen

Du kan evt. give en forklaring på hvorfor denne meddelelse rapporteres. Forklaringen sendes til moderator(erne) sammen med rapporten. Dette kan være en hjælp for moderator(erne) for at forstå hvorfor du rapportere denne meddelelse.