Dis-Danmark - Tilbage til forsiden

ForeningsforholdDIS-Danmark
Dis-Danmark - Tilbage til forum forsiden

Her kan du finde sammen med andre medlemmer om projekter til gavn for alle i DIS-Danmark - eller finde sammen i en lokal gruppe. Tilbyd din hjælp eller kom med forslag til nye initiativer, du vil deltage i. Link til vores hovedside er: www.dis-danmark.dk
Forum her er lukket for nye indlæg. Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg.         Vi henviser til Dis-Danmarks Forum: www.slaegtogdata.dk.

Gå til :

Er du sikker på, at du vil rapportere dette indlæg?

Offentliggørelse private slægtssider - Beskyttelse af personlige oplysninger

Indsendt af: OleD

Dato: 30/03/04 20:08

Lidt inspireret af nogle af indlæggene i tråden under emnet Database over alle DIS brugeres slægter får jeg lyst til at starte en lille debat om offentliggørelse af private slægtssider og de oplysninger, der derved gøres tilgængelige for offentligheden.

Måske har emnet været drøftet tidligere, uden at jeg har været opmærksom på det, da det er få måneder siden, jeg så småt begyndte at beskæftige mig med slægtsforskning via Internettet. December 2003 blev jeg indmeldt i DIS.

Efterhånden som brugen af Internettet er eksploderet støder man masser af gange på privates websider, når man søger efter bestemte navne på en af søgemaskinerne (jeg bruger næsten altid Google).
Ofte resulterer sådanne søgninger i, at man får en hel (eller flere) familie-gren(e) foræret på et sølvfad.

Jeg er derfor i aller højeste grad tilhænger af, at flest mulige gør møjsommeligt indsamlede slægtsoplysninger tilgængelige for omverdenen, også fordi der ofte dukker nogle meget interessante beretninger op, som af historiske årsager kan have interesse for personer uden for slægtens kreds.

Jeg har dog i flere tilfælde bemærket, at man derved ofte får adgang til oplysninger om nulevende personer, og det er mit umiddelbare indtryk, at disse personer ikke i alle tilfælde selv er klar over, at der således er offentliggjort oplysninger om deres familieforhold på Internettet.

Jeg skal ikke fremstille mig selv som juridisk ekspert, men det kan vel sagtens tænkes, at Lov om private registre m.v. [www.datatilsynet.dk] eller andre bestemmelser sætter grænser for, hvad der således kan offentliggøres.

Personligt har jeg på mit eget websted (http://find-relation.dk/include/help.asp) valgt kun at gøre oplysninger om nulevende offentligt tilgængelige, hvis de selv har accepteret dette, mens oplysninger om afdøde som udgangspunkt er offentlige.

Jeg er meget interesseret i at høre nogle holdninger til offentliggørelse af private websteder, samt håndteringen af hensynet til beskyttelse af personoplysninger.

Desuden håber jeg, at nogle vil benytte muligheden for at fortælle om deres private slægtssider på et nyoprettet emne Private slægtssider på [find-relation.dk]

Med venlig hilsen

Du kan evt. give en forklaring på hvorfor denne meddelelse rapporteres. Forklaringen sendes til moderator(erne) sammen med rapporten. Dette kan være en hjælp for moderator(erne) for at forstå hvorfor du rapportere denne meddelelse.