Dis-Danmark - Tilbage til forsiden

Slægtsforskning - metode og teknikDIS-Danmark
Dis-Danmark - Tilbage til forum forsiden

Her kan du søge hjælp eller udveksle erfaringer indenfor slægtsforskningens metoder og traditionelle hjælpemidler, herunder også lokalhistorie. Se også, om du kan finde svar på dit spørgsmål i DIS-Wiki http://www.dis-danmark.dk/wiki/index.php?title=Forside
Forum her er lukket for nye indlæg. Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg.         Vi henviser til Dis-Danmarks Forum: www.slaegtogdata.dk.

Gå til :

Er du sikker på, at du vil rapportere dette indlæg?

Re: Månedsløjtnant

Indsendt af: Ove Henrik Andersen

Dato: 17/09/06 15:48

Månedsløjtnanter kendes ihvertfald tilbage til 1647 og er en forløber for Søværnets nuværende kontraktligt ansatte officerer af reserven, der idag såvel som dengang oprindeligt var uddannet i koffardien (handelsflåden).
Min kilde er: Fra Maanedsleutenant til Søofficer (R)NA af Kommandørkaptajn (R)NA J. E. Undén 1971 udgivet af Foreningen af Søofficerer af Reserven.
Der er desværre ingen kildehenvisninger i værket

Du kan evt. give en forklaring på hvorfor denne meddelelse rapporteres. Forklaringen sendes til moderator(erne) sammen med rapporten. Dette kan være en hjælp for moderator(erne) for at forstå hvorfor du rapportere denne meddelelse.