Dis-Danmark - Tilbage til forsiden

Slægtsforskning - metode og teknikDIS-Danmark
Dis-Danmark - Tilbage til forum forsiden

Her kan du søge hjælp eller udveksle erfaringer indenfor slægtsforskningens metoder og traditionelle hjælpemidler, herunder også lokalhistorie. Se også, om du kan finde svar på dit spørgsmål i DIS-Wiki http://www.dis-danmark.dk/wiki/index.php?title=Forside
Forum her er lukket for nye indlæg. Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg.         Vi henviser til Dis-Danmarks Forum: www.slaegtogdata.dk.

Gå til :

Er du sikker på, at du vil rapportere dette indlæg?

Re: Folkeregisteroplysninger

Indsendt af: Lars Erik Bryld

Dato: 18/08/05 13:58

På Stændertorvet i Roskilde får du efter min erfaring ikke mere ved dørene end du har krav på. Dvs at du med et navn og en fødselsdato (ikke nødvendigvis hele CPR) kan få oplyst nuværende adresse eller sidste adresse + dødsdato. Dette er en såkaldt §42 forespørgsel.

Du kan godt på en såkaldt §49 forespørgsel få oplyst mange flere ting, f.eks. flytninger og fødested, men det kan man kun få for oplysninger som er over 30 år gamle OG SOM IKKE FINDES I CPR; dvs som jeg læser det kun for folk døde før 1968. Samtidig skal du selv gætte dig til i hvilken kommune disse data ligger i - de er nemlig ikke på EDB - og kommunen kan finde på at tage sig væsentlig bedre betalt end 52 kr.

Når man ind imellem hører folk fortælle om at have fået detaljerede oplysninger fra CPR på nyligt afdøde eller sågar levende for 52 kr, så er der formentligt tale om lokale kommunale misforståelser af lovgivningen.


MVH

Lars Erik

Du kan evt. give en forklaring på hvorfor denne meddelelse rapporteres. Forklaringen sendes til moderator(erne) sammen med rapporten. Dette kan være en hjælp for moderator(erne) for at forstå hvorfor du rapportere denne meddelelse.