Dis-Danmark - Tilbage til forsiden

AneEfterlysningDIS-Danmark
Dis-Danmark - Tilbage til forum forsiden

Her kan du efterlyse aner, som du selv har opgivet at finde. Husk at læse indlægget Vigtig: Til nye brugere af AneEfterlysning, inden du går i gang. Og husk, at det primært drejer sig om afdøde slægtninge! Vær forsigtig med oplysninger om personer, der stadig kan være levende.
Forum her er lukket for nye indlæg. Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg.         Vi henviser til Dis-Danmarks Forum: www.slaegtogdata.dk.

Gå til :

Er du sikker på, at du vil rapportere dette indlæg?

Re: Prinsesse Thyras uægte barn

Indsendt af: Lis Holm 2730

Dato: 13/02/06 09:51

Hej Laila,

studeret nærmere nej - men læst om det i:

Bo Bramsen: Huset Glücksburg

"Mød de kongelige fra hele Europa.

Har du fulgt med i tv-serien om Glücksborgerne, er Bo Bramsens pragtværk om det danske kongehus og de mange forgreninger til Europa et must. Her får du hele den samlede historie om Europas svigerfader og hans efterslægt ? i både tekst og billeder. Huset Glücksborg er en utrolig velfortalt, overraskende og spændende beretning.

Bo Bramsen evner at samle store mængder stof og på en underholdende måde videregive sin viden. I disse bøger fortæller han underholdende om den ubetydelige oldenborgerslægt, der udviklede sig til et europæiske dynasti.

Det er historien om Kong Christian 9. og Dronning Louises seks børn, der alle blev særdeles standsmæssigt og internationalt gift. Det var ikke for ingenting, at kongen blev kaldt Europas Svigerfader: Den ældste søn blev senere Frederik 8., og Alexandra blev dronning af England. Vilhelm blev konge af Grækenland under navnet Georg 1. af Grækenland. Dagmar blev kejserinde af Rusland, mens den yngste datter Thyra blev gift med Hertugen af Cumberland i Østrig. Den yngste søn Valdemar blev fransk gift i Danmark.

Kongeparret, der blev gift i 1842, nåede at fejre guldbryllup og opleve alle deres 39 børnebørn og mange af deres 84 oldebørn, hvoraf ganske få endnu er i live. 258 tipoldebørn blev det til og foreløbig 172 tiptipoldebørn og 10 tiptiptipoldebørn. Slægten vokser med stor hast og omfatter i dag ca. 580 nulevende personer, fordelt i hele den vestlige verden.

Huset Glücksborg, bind 1, beskriver kongeparrets svenske, engelske og russiske efterkommere og indeholder stamtavler over hele slægten.

Huset Glücksborg, bind 2, beskriver kongeparrets græske, østrigske og danske efterkommere og indeholder register til begge bind.
940 sider"

Den kan du låne på biblioteket/ finde på bibliotek.dk Måske kan du her finde et spor. - Bind 2. Prinsesse Thyra boede med sin familie i Østrig - Gmunden vist nok.

vh
Lis Holm

Du kan evt. give en forklaring på hvorfor denne meddelelse rapporteres. Forklaringen sendes til moderator(erne) sammen med rapporten. Dette kan være en hjælp for moderator(erne) for at forstå hvorfor du rapportere denne meddelelse.