Dis-Danmark - Tilbage til forsiden

AneEfterlysningDIS-Danmark
Dis-Danmark - Tilbage til forum forsiden

Her kan du efterlyse aner, som du selv har opgivet at finde. Husk at læse indlægget Vigtig: Til nye brugere af AneEfterlysning, inden du går i gang. Og husk, at det primært drejer sig om afdøde slægtninge! Vær forsigtig med oplysninger om personer, der stadig kan være levende.
Forum her er lukket for nye indlæg. Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg.         Vi henviser til Dis-Danmarks Forum: www.slaegtogdata.dk.

Gå til :

Er du sikker på, at du vil rapportere dette indlæg?

Re: Uløst efterlysning: Aner til korporal Peder Westerberg, Fredericia/København, f. ca. 1756

Indsendt af: njdinnesen

Dato: 22/11/08 11:55

Tak til bidragyderne for gode ideer og gode råd.

Udgangspunktet er min mormors mormor, Johanne Frederikke Nielsen f. 1824, som bliver gift og får børn i Erritsø ved Fredericia. Både folketællinger og kirkebøger oplyser, at hun er døbt i Aalborg ? og derved finder jeg hendes dåb og nogle oplysninger om hendes forælde:

1824. Født den 22. Feb. Johanne Frederikke. Forældre: Underofficer Carl Christian Nielsen Frederitz og Susanne Henriette Dorothea Westerberg i Aalborg. 25. Februari hjemmedøbt, døbt d. 8. April. Faddere: Sergent Hørnes Hustru, Sergent Trasbergs Datter, Sergenterne Berg, Lorentzen og Markeri Aalborg?. [Aalborg Budolfi 1819-1831, opslag 58]

Optegnelsen snyder mig til at antage, at Johanne Fredrikkes mor, Susanne Henriette Dorothea Westerberg, stammer fra Aalborg ? og herefter bruger jeg en masse tid på at finkæmme Aalborg-kirkebøgerne for at finde spor efter Westerberg-familien. Uden resultat.

Det viser sig i stedet ? via folketællinger, Family Search og kirkebøger, at Susanne Henriette Dorothea Westerberg er:
- døbt i Fredericia Trinitatis i 1795 [Fredericia Trinitatis kirkebog 1685-1805, opslag 333].
- bliver gift med Carl Christian Nielsen i København Garnison sogn i 1818. [København Garnison 1814-1826, opslag 404]
- får børn døbt i Aalborg i 1822 og 1824 [Aalborg Budolfi 1819-1831, opslag 58]
- dør i Fredericia i 1836. [Fredericia Trinitatis 1831-1847, opslag 676]
- at hendes forældre er Peder Westerberg født cirka 1756 og Kirstine Hansdatter født cirka 1759
- at dette par ved folketællingen 1787 bor i Fredericia, Peder Westerberg benævnes da ?korporal?

Nu er jeg i tvivl om, hvor jeg skal bruge energi på at lede videre ? i Fredericia, Aalborg, København eller hvor...?

Det er vanskeligt og tidskrævende at finkæmme kirkebøger i købstæderne ? og som netop militærperson kan Peder Westerberg meget vel stamme fra alle mulige andre steder i landet end Fredericia.

Derfor henvender jeg mig til AneEfterlysning. Jeg håber på at få et par gode råd ? og samtidig tænker jeg, at det jo meget vel kunne være, at andre forsker i denne slægt. Westerberg-navnet er ret ualmindeligt, parret Peder Westerberg og Kirstine Hansdatter får en del drengebørn (Hans, Carel, Jens Peder) ? som måske har båret Westerberg-navnet videre op gennem tiden frem til i dag.

Nu prøver jeg, som I foreslår, at lede videre i Fredericia ? hvor parret jo i hvert fald er bosiddende i perioden 1787 (folketællingen) til 1797 (dåb af Jens Peder).

Min krønike (om min mormors slægt) kan findes på denne adresse: [www.dinnesen.com]

Se (vedrørende Westerberg-tråden) afsnittet: ? Lene Kirstine Christiansens mormor og morfar Susanne Henriette Dorothea Westerberg og Carl Christian Nielsen?.

Niels J.

Du kan evt. give en forklaring på hvorfor denne meddelelse rapporteres. Forklaringen sendes til moderator(erne) sammen med rapporten. Dette kan være en hjælp for moderator(erne) for at forstå hvorfor du rapportere denne meddelelse.