Dis-Danmark - Tilbage til forsiden

AneEfterlysningDIS-Danmark
Dis-Danmark - Tilbage til forum forsiden

Her kan du efterlyse aner, som du selv har opgivet at finde. Husk at læse indlægget Vigtig: Til nye brugere af AneEfterlysning, inden du går i gang. Og husk, at det primært drejer sig om afdøde slægtninge! Vær forsigtig med oplysninger om personer, der stadig kan være levende.
Forum her er lukket for nye indlæg. Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg.         Vi henviser til Dis-Danmarks Forum: www.slaegtogdata.dk.

Gå til :

Er du sikker på, at du vil rapportere dette indlæg?

Re: Stygge - Barfod

Indsendt af: Pia Afzelius

Dato: 05/08/07 18:47

Jeg har lige haft fat i følgende slægtsbøger:

"Barfod sagaen" af Jørgen H.P. Barfod 1992

"19 generationer. Slægten Barfod-Barfoed i korte biografier og tidsbilleder" af Jørgen H.P. Barfod 1960

"Stamtavle over slægten Barfod-Barfood-Barfod fra 1455 til 1925" af Fr. Birkedal-Barfod 1925.

Der er i disse slægtsbøger absolut intet belæg for, at det skulle have været tilfældet:
"Jens Barfod var sandsynligvis gift med en datter af Christian Skygge til Frøstrup...."(Barfod-sagaen og 19 generationer), men hvorfra denne formodning stammer nævnes ikke. At væbneren Thomas Stygge optræder som vidne i en sag fra 1541 om ejendomsretten til Tudmose hussted, og at Jens Knudsen Barfoed i 1553 besegler som vidne sin svogers skøde til Thomas Skygge er vel næppe noget bevis for, at Jens Knudsen Barfoed har været gift med en datter af Christian Stygge.

Mvh
Pia

Du kan evt. give en forklaring på hvorfor denne meddelelse rapporteres. Forklaringen sendes til moderator(erne) sammen med rapporten. Dette kan være en hjælp for moderator(erne) for at forstå hvorfor du rapportere denne meddelelse.