Dis-Danmark - Tilbage til forsiden

AneEfterlysningDIS-Danmark
Dis-Danmark - Tilbage til forum forsiden

Her kan du efterlyse aner, som du selv har opgivet at finde. Husk at læse indlægget Vigtig: Til nye brugere af AneEfterlysning, inden du går i gang. Og husk, at det primært drejer sig om afdøde slægtninge! Vær forsigtig med oplysninger om personer, der stadig kan være levende.
Forum her er lukket for nye indlæg. Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg.         Vi henviser til Dis-Danmarks Forum: www.slaegtogdata.dk.

Gå til :

Jørgen Nielsen Holst 1599-1676

Indsendt af: fredrik

Dato: 04/02-09 12:00

Jeg søker opplysninger om min ane Jørgen Nielsen Holst født i Hammelev sogn i Haderslev kommune i 1599, død i Trøgstad sogn i Norge i 1676. S. H. Finne-Grønn som var en meget produktiv slektsforsker i Norge omkring 1900-1930 angir i sin bok om familien Michelet i Norge at Jørgen Nielsen Holst som han holder som en stamfar til den norske gren av Michelet-familien, ble født i Hammelev i 1599, uten kildeangivelse. Jørgen opptrer i norske kilder fra 1631. Han ble da fogd i Heggen og Frølands fogderi. Som mange fogder på den tiden brukte han sitt embede til å berike seg, og ble avsatt for uregelmessig embedsførsel i 1647. Senere drev han som pengeutlåner, og skaffet seg stadig flere eiendommer. Jørgen Nielsen Holst var gift med Maren Jensdtr. Pharo (ca. 1612-1702). De fikk 12 barn Sønnen Laurs flyttet til København, de andre forble i Norge. I Trøgstad kirke henger et maleri av Jørgen med familie fra 1655, gitt av Jørgen til "Guds ære og kirkens forskjønnelse".
Valg:

Gå til :

Forum her er lukket for nye indlæg.

Du kan fortsat læse og søge i de gamle indlæg
Brug venligst Dis-Danmarks nye forum til nye indlæg
http://www.slaegtogdata.dk/forum

Hvis du vil kontakte de personer, der har skrevet her i tråden, får du deres mailadresse ved at klikke på navnet.
NB. Adressen kan være ændret efter at indlægget er skrevet.